12
Jun
Princess
Promo

"Princess park", EKSKLUZIVNI KOMPLEKS VILA u Užičkoj 1: Veličanstven luksuzni projekat je omaž ARISTOKRATSKOM BEOGRADU, a o detaljima eksterijera i enterijera govore njegovi IDEJNI TVORCI

facebook messenger viber
Veliku pažnju izazvala je vest koju smo nedavno objavili - u Užičkoj 1, na najprestižnijoj adresi, grade se ekskluzivne vile, koje su pravo okrilje luksuza i privatnosti.

Tim povodom razgovaramo s idejnim tvorcima ovog ekskluzivnog kompleksa, nagrađivanim arhitektama Aleksandrom Sudžukovićem i Radmilom Ćebić, koji nam približavaju sadržaj ovog impozantnog projekta i ideju za "Princess Park", zaista jedinstven, veličanstven kompleks. Podsetimo, reč je o kompleksu vila na površini od 1,4 hektara tik uz Hajd park. Niže u tekstu detaljno navodimo šta sve svaka od vila sadrži, kako sam projekat izgleda i kako da dobijete više informacija o njemu, a pogledajte i video koji opisuje projekat.

- Izazov je bio veliki, ali i velika odgovornost - počinju priču za GoodLife Aleksandar i Radmila.

- Najveća inspiracija potekla je iz lokacije, a cilj je bio da kroz arhitektonska rešenja ispričamo priču o prošlosti modernim jezikom. Inspirisali su nas istorijsko nasleđe, kulturološki elementi i tradicija Beograda, kao i prirodno okruženje. Kombinovanjem ovih elemenata nastojali smo da stvorimo rezidencijalni kompleks koji će biti ne samo funkcionalan i estetski privlačan, već i duboko ukorenjen u istoriji i kulturi mesta na kom se nalazi.

Imperativ projekta "Princess park" očuvanje ambijentalne celine i omaž beogradskoj vili između dva rata

Aleksandar i Radmila su, kažu, imali priliku da rade na tematski sličnim projektima, ali ne u našoj zemlji i ne u našem gradu.

- To je uvek poseban doživljaj za svakog arhitektu, kada stvara i oblikuje neki prostor u svom gradu. U tom slučaju ne obavezuje samo profesionalna preciznost i stručnost, već i mogućnost da bi taj objekat mogao biti deo graditeljskog nasleđa nekih budućih vremena.

Ova lokacija zaista smešta Beograd na listu dream life destinacija pored Londona, Dubaija i Njujorka i definitivno menja i sliku prestonice oslanjajući se na najbolju arhitekstonsku tradiciju Beograda. Zato Aleksanadar i Radmila kažu da nisu morali puno da tragaju.

Osnovna ideja, arhitektonska poruka i imperativ projekta "Princess park" bio je očuvanje ambijentalne celine i omaž beogradskoj vili između dva rata.

Promo princess

Miran i sveden luksuz, čiste linije

- Na površini od 1,4ha, sa tri strane omeđena ulicama Užičkom, Kačaničkom i Krajiškom, biće izgrađeno 12 jednoporodičnih vila. Vile će biti skoncentrisane oko pristupne ulice, koja vodi do pjacete u središtu kompleksa, koja će biti centralna tačka okupljanja. Ispod kompleksa biće izgrađena podzemna saobraćajnica sa garažama. Ovim rešenjem oslobodićemo nadzemni prostor od saobraćaja čineći kompleks mirnijim i bezbednijim za pešake - kažu arhitekte, i dodaju:

- Pozicija centralne pristupne ulice nam daje mogućnost da nižemo kuće sa obe strane u klasičnom maniru gradske ulice, gde će svaka kuća imati svoju okućnicu i svoju baštu, potpuno nezavisno od susednih kuća. Sastojaće se od prizemlja, gde će biti smešten veliki dnevni boravak, trpezarija, kuhinja, koja može biti odvojena, ali i integralni deo dnevne zone, u zavisnosti od želja kupaca. Zatim ulazni hol i reprezentativno stepenište, garderoba sa toaletom i radna soba sa toaletom. Sprat je rezervisan za spavaće sobe - veliku master sobu, sa dve garderobne prostorije i velikim toaletom, iz koje se izlazi na terasu koja gleda na privatno dvorište. Na spratu svaka vila će imati još dve spavaće sobe sa toaletima, i jednu radnu sobu, koja može da bude i gostinska. U podrumu će biti smeštena spa zona sa zatvorenim bazenom 4x8m i fitnes zonom. U okviru spa zone predviđena je i sauna i prostor svlačionice. Iz bazenskog prostora, u svim vilama, će se izlaziti na prostranu terasu, intimnu i zaštićenu od pogleda. U podrumu će se nalaziti sve neophodne tehničke prostorije, ostave, kao i soba sa toaletom za osoblje koje održava kuću.

Promo princess

Što se enterijera tiče, on će predstavljati logičan nastavak arhitekture. Miran i sveden luksuz, čiste linije omekšane luksuznim materijalima. Ševron parket, luksuzan kamen, bogato drvo, detalji od metala i mermera činiće da da dom izgleda veličanstveno i rafinirano, ali istovremeno toplo, udobno i prikladno za svakodnevni život.

- Ovaj projekat će biti omaž beogradskim vilama, a kada to kažemo, mislimo na izražavanje poštovanja i divljenja prema karakterističnim arhitektonskim elementima i stilu koji su prisutni u beogradskim vilama iz perioda između dva svetska rata. To može uključivati ​​upotrebu klasičnih proporcija, simetričnih fasada, elegantnih detalja. Omaž beogradskoj vili može biti i reinterpretacija tih elemenata kroz savremeni dizajn kako bi se stvorio prostor koji odražava duh i nasleđe prošlosti, ali istovremeno je prilagođen potrebama i ukusu savremenog života - naglašavaju arhitekte.

Svaka od vila imaće:

 • između 660 i 890 kvadratnih metara površine
 • sopstveni plac
 • baštu
 • prostrane terase
 • bazen
 • saune
 • kamin
 • vinski podrum
 • garaže
 • natkrivenu letnju kuhinju sa roštiljem
 • krovnu zelenu terasu - sundeck
 • po želji zastakljenu zimsku baštu...
 • za više informacija o projektu "Princess Park", javite se na broj telefona: +381 11 40-77-77-5 ili na e-mail: office@princesspark.rs