');
08
Feb
Niš

Đorđe Kojadinović

Evo zbog čega je baš ovaj grad važna strateška tačka na Balkanu

facebook messenger viber
Najveći je grad na jugu Srbije i treći grad po veličini posle Beograda i Novog Sada.

Nalazi se na reci Nišavi po kojoj je dobio ime Niš. Grad i reka nikad od svog imenovanja nisu promenili svoja imena i značenje koje je ostalo isto Niš - Vilingrad, Nišava - Vilinreka.

Zbog svog geografskog položaja Niš je tokom svoje duge istorije bio važan administrativni, trgovinski i vojni centar različitih država kao i carstvima kojima je pripadao.
Na teritoriji današnjeg Niša primetan je uticaj različitih kultura, grad ima bogato kulturno nasleđe i dodatno ga krasi njegova arhitektonska raznovrsnost.

Geografski položaj Niša učinio ga je strateški važnom saobraćajnom tačkom kopnenog i važdušnog saobraćaja Balkana.

Današnji Niš je podeljen na pet gradskih opština: Medijana, Palilula, Pantelej, Crveni Krst i Niška Banja
Kako je grad od prestonice udaljen dva i po sata vožnje kolima posato je atraktivan kako mladima tako i poslovnim ljudima posebno frilenserima i programerima koji su doprineli da grad na Nišavi bude poznat na evropskom i svetskom nivou. Aerodrom "Konstantin Veliki" doprinosi još značajnijem prepoznavanju Niša na globalnoj mapi.

Ponuda Nekretnina u Nišu

Niš sa svim svojim specifičnostima i bogatim kulturno istorijskim sadržajem, nudi svojim gradjanima život u modernom gradu koji se iz godine u godinu, sve više razvija i raste.

Đorđe Kojadinović Niš

Tržište nepokretnosti u Nišu može se pohvaliti izgradnjom sve većeg broja modernih stambenih objekata koji ne zaostaju mnogo sa sličnim objektima u prestonici.
Pored novogradnje niško tržište nudi i ponudu stanova iz starogradnje i cene takvih stanova se krecu 1400 do 1800 evra po metru kvadratnom, prema oglašenoj ponudi na našem portalu.

U nastavku ovog teksta donosimo vam najsvežije informacije iz janauara 2024. godine o kretanju cena na najatraktivnijim lokacijama u Nišu.

Najveći porast cene od 3,17odsto zabeležila je gradska lokacija Durlan sa prosečnom cenom od 1496 evra/m2. Ova lokacija je u decembru zabeležila pad od 2,88 odsto i tako u tom mesecu formirala cenu od 1.450 evra/m2.

Pantelej je zadržao istu cenu od od 1.494 evra/m2.
Palilula u januaru beleži pad od 1,47 odsto i tako prosečna cena iznosi 1.476 evra/m2.

Prema oglašenoj ponudi u Nišu i dalje je najskuplja lokacija Bulevar Nemanjića koja beleži cenu od 1.650 evra/m2.