');
17
Mar
stanovi izdavanje
Shuterstock (naselje-šuter)

Nekretnine - šta možete da kupite u Srbiji za 100.000 evra

facebook messenger viber
Tržište nekretnina u Srbiji već dve godine prati globalni trend poskupljenja rezultovan migracijama usled dešavanja u Evropi. Upravo zato, sve je teže pronaći kuću ili stan za pristojan iznos novca, a da kvadraturom ili lokacijom odgovara svima.

Prilikom kupovine nekretnine, suma od 100.000 evra nekada je bila garant da za svoj novac možete da ostvarite najbolji odnos cene, kvaliteta i površine. Međutim, kako je vrednost kvadrata porasla, pokušali smo da za vas pronađemo nekretnine u tri najveća srpska grada, Beogradu, Novom Sadu i Nišu, a u kojima za navedenu sumu novca možete da pronađete svoj novi dom.

Šta možete da kupite u Beogradu za 100.000 evra

Bilo da tražite kuću sa većim ili  imanjem u iznosu do 100. 000 evra, kako u užem, tako i u širem području Beograda, na sajtu Nekretnine.rs postoji odlična ponuda stambenih objekata obe kategorije.

Oni koji vole da se nalaze u blizini centra, na teritoriji opštine Zvezdara, mogu da postanu vlasnici kuće od 60 kvadrata, koja se prodaje uz plac od 183 kvadratna metra. Malo bliže centru grada, na Dušanovcu, za isti novac se može kupiti kuća od 100 kvadratnih metara, uz koju ide plac od 3 ara.

Na obodu Beograda, u mestima Grocka, Sopot, Trešnja i Barajevo, koja važe za mirnija i zelene oaze, što ih čini atraktivnim za zaljubljenike u prirodu, prema oglasima na sajtu Nekretnine.rs, takođe postoji lepa ponuda kuća sa propratnim imanjem..

U naselju Boleč, za 98 000 evra, dobijate kuću od 232 kvadratnih metara, koja se pruža na 16 ari placa. 87,000 evra potrebno je izdvojiti za kuću od 132 kvadratna metra, a uz koju ide plac od 6,5 ari.

U naselju Sopot, na Avali, na imanju od 6 ari, nalazi se kuća kvadrature 180 kvadratnih metara.

Za istu svotu novca, potencijalni kupac može postati vlasnik placa od 25 ari, u beogradskom naselju Barajevo sa potpadajućom kućom od 100 kvadratna metra,

Šta možete da kupite u Novom Sadu za 100.000 evra

Kao drugi po veličini u Srbiji, Novi Sad se već decenijama nalazi na listi želja kao idealno mesto za život, kako singl, tako i porodičnih ljudi. Na sajtu Nekrentine.rs, nalazi se odlična ponuda stanova u najvećem gradu Vojvodine, te za 100.000 evra možete da pronađete stanove različitih kvadratura.

U mirnom delu grada, na Podbari, koja se nalazi na par minuta peške od centra, za navedenu sumu novca možete da postanete vlasnik nekretnine u Novom Sadu od 31 metra kvadratnog.

Nešto dalje od centra, u naselju Detelinara, za 92. 700 evra se može kupiti stan od 53 kvadratnih metara.

Na potezu kod Novosadskog sajma, prema oglasima na sajtu Nekretnine.rs, nalazi se dvosobni stan od 57 kvadratnih metara, koji se takođe uklapa u spomenutu sumu.

Šta možete kupiti u Nišu za 100.000 evra

Niš, koji je po broju stanovnika treći najveći grad u Srbiji, prema oglasima na sajtu Nekretnine.rs nudi bogatu ponudu stanova do 100.000 evra, a koji kvadraturom stambenog objekta idu i do 100 kvadratnih metara.

U zavisnosti od dela grada, povezanosti, opremljenosti stana,  starost zgrade ali i kvadrature,  u Nišu za navedeni novac možete da kupite nekretninu između 50 i 160 kvadratnih metara.

Primera radi u naselju Marger, na par minuta peške od tržnog centra Kalča, prema oglasima na sajtu Nekretnine. rs, nalazi se stan od 70 kvadratnih metara.

Što se tiče stanova koji se nalaze na bulevaru Nemanjića, za 100.000 evra, možete da kupte opremljen stan površine 89 kvm.

Nešto malo dalje, u naselju Apelovac, za navedenu sumu novca, možete kupiti dupleks u novogradnji površine 82 kvm.

Oni koji gledaju da za svoj novac dobiju najbolji mogući odnos na relaciji cena - kvadratura, u centru Niša, pored Doma zdravlja, za 100.000 evra mogu da kupe stan od 160 kvadratnih metara, koliko je prema oglasu na sajtu Nekretnine.rs, potrebno izdvojiti za stan u mirnom delu NIša.