16
Sep
Niš iz ptičije perspektive
Ringier

Koliko će ove godine studente koštati iznajmljivanje stana u Nišu: Renta se kreće i do 250 evra

facebook messenger viber
Niški univerzitet, sa 14 fakulteta, početkom svakog oktobra prima više od 24.000 studenata pod svoje okrilje, kako iz Niša, tako i iz obližnjih gradova, pa i država iz regiona.

Zgrada Univerziteta je smeštena na obali Nišave, tik pored Niške tvrđave, na samo par koraka od centra grada, dok su sami fakulteti smešteni u neposrednoj blizini. 

Prilikom odabira stana, studenti i roditelji se obično vode, da je stan relativno blizu fakulteta i da je kirija pristojna. Iako je cena mesečnog zakupa stana porasla u odnosu na proteklu godinu, studenti koji studiraju u Nišu, plaćaće manju kiriju od svojih kolega na studijama u drugim gradovima Srbije.

Naime, kako studenti koji nisu uspeli da dobiju domski smeštaj ili nisu iz Niša, najčešće gledaju da pronađu garsonjere i jednosobne stanove, oni će ove godine prema cenama na sajtu Nekretnine.rs, najnižu kiriju plaćati 150 evra.  Naravno, što su lokacija i opremljenost stana bolji, i cena raste.

Upravo zato, za buduće brucoše potražili smo najpovoljnije ponude na više lokacija u Nišu, te je se  kompletno namešten stan u strogom centru grada Niša i neposrednoj blizini fakulteta može naći za 250 evra.

Prema oglasima postoji veliki broj stanova čija je mesečna cena rente u rasponu od 150 do 250 evra, koji su po strukturi garsonjere ili jednosobni stanovi.

Za stan u naselju Marger, koji je po strukturi garsonjera, studenti će mesečno plaćati rentu 150 evra.

Oni koji se odluče za život na Paliluli, za stan u ovom delu Niša, mesečno će morati da izdvoje 180 evra, koliko iznosi cena rente garsonjere.

Za garsonjeru u Nišu, na lokaciji Bulevar Nemanjića, prema oglasima na sajtu Nekretnine.rs, potrebno je mesečno izdvojiti 200 evra.

Mesečna renta za jednosoban stan u Nišu, u naselju Duvanište, mesečno iznosi 200 evra, koliko će studenti moraju da izdvoje za nekretninu ove strukture.

Studenti koji žele da budu u centru dešavanja, kako u blizini fakulteta, tako i gradskih dešavanja, za mesečnu rentu u strogom centru Niša, moraće mesečno da izdvoje 250 evra, koliko je potrebno izdvojiti za jednosoban stan u ovom delu grada.

Mladi koji žele da budu u blizini Čairskog parka, uz Nišavski kej, omiljenog mesta za relaksaciju i uživanje u prirodi, za jednosoban stan, moraće da izdvoje mesečno 250 evra.