');
08
Aug
Banovo Brdo
Vesna Lalic Foto

Banovo Brdo, oaza prirode i mira koja se već decenijama nalazi u vrhu interesovanja na tržištu nekretnina

facebook messenger viber
Na samo petnaest minuta od centra Beograda, nedaleko od Košutnjaka i Ade Ciganlije, Banovo Brdo je oduvek bilo atraktivno naselje za život, ponajviše zahvaljujući zelenoj oazi koja se prožima duž čitavog naselja.

Kao jedno od najzelenijih beogradskih naselja, Banovo Brdo, koje se nalazi u sklopu opštine Čukarica, poslednjih pola veka, širenjem grada i izgradnjom stanova, postalo je atraktivno među bračnim parovima, ali i mladima koji u prestonicu Srbije dolaze na školovanje.

Naime, veliki broj vrtića, osnovnih i srednjih škola, odlična pokrivenost linijama gradskog saobraćaja, njih 20, blizina Ade Ciganlije, Košutnjaka, Hipodroma ali i odlična povezanost sa auto-putem i dalje ka aerodromu Nikola Tesla, samo su neki od razloga zbog koga se stanovi i kuće na Banovom Brdu uvek nalaze u vrhu interesovanja na tržištu nekretnina, bilo da se radi o garsonjeri, jednosobnom, dvosobnom, trosobnom stanu ili kući.

Sa većim brojem predškoliskih ustanova i osnovnih škola, od kojih se jedan deo nalazi duž Požeske ulice, koja se smatra žilom kucavicom ovog dela Beograda, Banovo Brdo često je izbor roditeljima sa decom, imajući u vidu da  se sve obrazovne ustanove nalaze u neposrednoj blizini autobuskog i tramvajskog saobraćaja.

Ipak, kruna Banovog Brda, jesu pluća Beograda, Košutnjak, prirodna oaza koja je podjednako posećena u svim godišnjim dobima zahvaljujući bogatoj prirodi, ali i sadržaju koji se nudi građanima, počevši od rekreativnih, pa sve do gastronomskih u vidu brojnih restorana i kafića.

Skriveni pod gustim krošnjama, što je veliko olakšanje leti, naselja Golf i Sunčana padina, pravi su biseri arhitekture ovog dela Beograda.

Vesna Lalic Foto Park na Banovom brdu

Ako ste ipak više ljubitelj odmaranja na plaži, onda je tu Ada Ciganlija, do koje se sa Brda spušta peške za oko dvadesetak minuta, dok je linijama GSP Beograda ili automobilom potrebno najviše do sedam minuta. Ako se odlučite da tu deonicu pređete peške, uživaćete u hodanju kroz ulice u kojima se velikom većinom nalaze drvoredi, koji letnju žegu i šetanje po njoj, čini podnošljivijom.

Pored starijih sugrađana, koji nekako najviše uživaju u benefitima prirode, sve veći broj mladih i ljudi koji vode računa o svom zdravlju, bilo da se bave trčanjem ili vožnjom bicikla, prepoznali su ovaj deo Beograda kao idealno mesto za život.

Prema oglašivačima na sajtu "Nekretnine.rs", cena kvadratnog metra garosnjere na Banovom Brdu košta 2.292 evra. Za najnižu cenu kvadratnog metara jednospobnog stana, potrebno je da izdvojite 933 evra, dok najviša cena po kvadratu iznosi 2.588 evra.

Kada se radi o ceni kvadrata dvosobnih stanova na Banovom Brdu, cena je nešto povoljnija. Najniža cena kvadrat košta 1.261 evro, dok je za najvišu potrebno izdvojiti 2.800 evra.

Za najnižu cenu kvadrata trosobnih stanova, potrebno je izdvojiti 1.318 evra. Sa druge strane, za stan ovakve strukture, kada se radi o najvišoj ceni kvadratnog metra, potrebno izdvojiti 3.148 evra.

Na Banovom Brdu postoji veliki izbor četvorosobnih i petosobnih stanova. Najniža cena kvadratnog metra iznosi 1.165 evra, dok je za najvišu cenu kvadratnog metra, za stanove sa četiri ili pet soba, potrebno dati 3.750 evra.

Ako je vaš izbor ipak kuća, najniža cena kvadrata kuće na Banovom Brdu, iznosi. 1.250 evra. Sa druge strane, za najvišu cenu kvadrata, potrebno je izvojiti 5.000 evra po kvadratnom metru stambenog objekta ovog tipa.

U poslednjih par decenija, Banovo Brdo je dobilo nekoliko novih bioskopa i šoping centara, čime je kulturni i porodični sadržaj, dodatno obogaćen. Sve ove faktore, prepoznali su i investitori, pa se na sajtu Nekretnine.rs, u ponudi pored starogradnje, može pronaći i veliki broj projekata u novogradnji na nekim od najatraktivniih lokacija.