04
Aug
Forma Ideale
Promo

Oslobodite se stresa pomoću biljaka u domu

facebook messenger viber
Biljke su neizostavni deo dekoracije u domu, ali istovremeno igraju važnu ulogu i u oslobađanju od stresa i stvaranju umirujuće atmosfere.

Sobne biljke nikada neće izaći iz mode, a mnogo doprinose energiji u prostoru. Mogu biti akcentni delovi ambijenta, ali i detalj koji će dodatno oplemeniti prostor.

Neki od elemenata dizajna enterijera uključuju kombinovanje boja, tekstura i oblika, a ukoliko se odlučite za ambijent inspirisan prirodom, kako paletom boja, teksturama i prirodnom svetlosti, pravi dodatak će biti i  biljke, prave ili možda veštačke, ukoliko vaš životni stil ne može da podrži održavanje prirodnih biljaka.

Ukoliko želite da u vašem dnevnom boravku kreirate boho ambijent, sjajan odabir će biti komoda DUERO u dezenu artisan hrasta, zajedno sa klub stolom PICO i regalom BRAGA u kombinaciji dezena artisan hrasta i crne. Ovakvim ambijentom unećete izgled prirodnih materijala, a uz boho enterijere savršeno se slažu biljke. Prazni uglovi u prostoriji idealan su prostor za saksijske biljke, a ispred nje možete postaviti fotelju LISA, koja se takođe uklapa uz predloženi ambijent.

Promo Forma Ideale

Biljke su odličan način za stvaranje balansa u prostoriji. Ako priželjkujete da vaše police za knjige izgledaju kao iz časopisa, slobodno dodajte nekoliko malih biljaka. Kako ne bi bilo bojazni da vlažnost saksija ošteti površinu same police, odlična alternativa su veštačke biljke u saksiji. Veštačko cveće u saksiji 16cm vidno će oplemeniti i oživeti prostor, a pritom ne morate da brinete o zalivanju.

Veštačko cveće u saksiji 15cm može da bude sjajna dekoracija za klub sto, a prednost veštačkih biljaka jeste i u tome što ih možete postaviti u bilo koji dekorativni predmet, poput veštačkog cveća 75cm koje možete postaviti u dekorativni fenjer, čime ćete postići pravi boho izgled.

Ukoliko želite dašak prirode da unesete i u spavaću sobu, dizajneri enterijera Forma Ideale predlažu da bračni krevet SARDINIA 160 uparite sa posteljinom kontrastnih boja, a zid obojite u zelenu boju, kako biste smirili razigranost paterna na tepihu i posteljini. U uglu sobe, pored prozora, možete postaviti biljku, koja će dati lepu senku i biti dodatni ukras u prostoru. Za potpuni užitak i lep početak dana, možete sebi ili dragoj osobi pripremiti doručak u krevetu, iz šoljicu kafe i savršenu crvenu ružu.

Promo Forma Ideale

Unošenje biljaka uvek je savršena završnica dobrog dizajna enterijera. Važno je samo da odlučite šta vam najviše prija i koje biljke vam se najviše dopadaju, pa prema tome uredite vaš ambijent iz snova.