');
24
Jun
zvezdara
Promo

Zvezdara će poprimiti novi izgled sa ovim promenama

facebook messenger viber
Gradska opština Zvezdara, oduvek je važila za jednu od omiljenijih lokacija za život i stanovanje u Beogradu, a regulacijom područja Zvezdarske šume, mogla bi da postane još popularnija kod mladih i porodičnih ljudi.

Prošle godine u aprilu, Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, građanima pružila na uvid deteljan plan regulacije za područje površine 36 hektara, a koje se nalazi između ulica Dragoslava Srejovića, Zvezdarske šume i ulice Ljubice Luković.

Upravo ovaj deo koji se proteže iznad stadiona "OFK Beograd i pruža se do Novog groblja, ima jedan od najlepših pogleda na Dunav, ali u istom, njegov potencijal nikada nije do kraja iskorišćen. Uovom delu grada trenutno se nalazi preko 300 stanova, sa oko 950 stanovnika, dok će, kada se projekat završi, na ovom potezu biti preko 1.500 stanova, koji će postati dom za preko 4.000 ljudi.

 

Šetalište, vidikovac i moderni stambeno-poslovni kompleks

Planom je predviđeno da se izgradi šetalište sa trgovima i vidikovcima od Volgine do Ulice Dragoslava Srejovića duž kompleksa Beograd puta, dok će na mestu današnjeg drugog pomoćnog terena fudbalskog kluba "Mladi proleter" biti trg sa vidikovcem.

Uz stambene komplekse, planirana je izgradnja objekata potrebnih za funkcionalan i sadržajan život. Pored stambenih zgrada, unutar kompleksa se planira izgradnja poslovne zone sa komercijalnim sadržajem.

Posebno što će biti atraktivno među mladim parovima, kao i onima koji vode računa o svom zdravlju, jesu zelene površine kao i izgradnja sportsko-rekreativnog kompleksa. Takođe u planu je i izgradnja dečijeg vrtića koji će moći da primi preko 300 mališana. Studentski dom "Patris Lumumba" ostaće u sklopu kompleksa, s tim što će se kapacitet dodatno povećati nadziđivanjem mansardi na tri paviljona.

Visina svih objekata planirana je tako da ne ugroze prirodne vidikovce prema Dunavu i Gardošu. Planiran je i parking prostor, a prema pisanju portala Ekapija, predviđen je broj mesta za 83 vozila. Iako se još uvek ne zna tačan datum početka izgradnje, sigurno je da će po okončanju radova, ovaj deo Beograda konačno dobiti izgled kakav zaslužuje.