27
Jun
park vojvode vuka
Promo

Park Vojvode Vuka je dobio potpuno novi izgled

facebook messenger viber
Krajem avgusta 2019. godine je otvoren za javnost sveže renoviran park vojvode Vuka

- Grad je izdvojio 60 miliona dinara kako bi uredio skoro 4.000 metara kvadratnih parka. Ovaj park je godinama bio neuređen sa malo zelenila i bez sadržaja za decu i odrasle.

Sada će to biti moderan, uređen park kakav zaslužuju stanari Varoš kapije i Beograda. Radovi su završeni krajem avgusta. Građani Topličinog venca sada imaju novu pešačku zonu, adekvatan park, pametne klupe, dečije igralište, nove fasade i nova stabla. Ovaj novi javni prostor je predat građanima na upotrebu koncertom dečije muzike koji je vodio Minja Subota.

blic.rs Pogled na spomenik vojvode Vuka

Glavni urbanista Beograda Marko Stojčić rekao je da je ideja da svi otvoreni prostori u Beogradu budu potpuno rekonstruisani. „Ovaj park će biti prvi, uključujući i Trg republike, gde smo vrlo precizno odredili šta će se dešavati“, rekao je Stojčić.

blic.rs Igralište za decu u parku vojvode Vuka

On je dodao da će na platou sva talentovana deca Beograda moći da izvode pozorišne predstave ili koncerte. Kompozitor Minja Subota kazao je da su „dobili park koji ima dušu“ i da su građani koji žive u ovom delu grada „sigurno srećni kako je udahnut život ovom parku“.

blic.rs Pametne klupe u parku vojvode Vuka

blic.rs Pogled iz parka vojvode Vuka

blic.rs Stepenište parka vojvode Vuka

blic.rs Plato Topličinog venca