');
06
Mar

Ulaganje od pola MILIJARDE evra!

facebook messenger viber
Vlasnik Burdž Kalife bi da pravi "zagrebački MENHETN"

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić potvrdio je da se u Novom Zagrebu planira napraviti "Grad u Gradu" između reke Save, Avenije Većeslava Holjevca, Avenije Dubrovnik i Ulice Radoslava Cimermana, na površini od gotovo 1,1 milion kvadratnih metara, ali nije želeo ništa detaljnije reći osim da će to biti novi Menhetn.

Rok za slanje predloga inostranih i domaćih investitora istekao je 1. marta u ponoć, a na taj javni poziv do prošlog petka stigle su tri ponude, saznaje Jutarnji list.

Prema još nepotvrđenim informacijama, jedna ponuda stigla je od firme Eagle Hills. Nju čini grupacija investitora iz Abu Dabija, koji stoje i iza projekta Beograd na vodi. Kompaniju predstavlja građevinski tajkun Mohamed Alabar, osnivač kompanije Emaar Properties koja je vlasnik Burj Khalife i Dubai Malla, a čiji su predstavnici ranije već bili na sastancima u Gradskoj upravi.

Druga je ponuda jednog konzorcija iz Švajcarske, a treća je stigla poštom i ne zna se o kome je reč. Službenu potvrdu za ove informacije, Mirka Jozić, pročelnica Gradske kancelarije za privredu, nije potvrdila. Rok za slanje je tek nedavno istekao pa nije objavljeno koliko je tačno ponuda stiglo, piše Jutarnji list.

Opširnije pročitajte na Blic.rs.