14
Mar
Klinički centar Vojvodine
Ustupljene fotografije

Novosađani će uskoro će postati ponosni korisnici dva nova moderna bloka Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu. Kada se radovi privedu kraju, bolnica će biti proširena za preko 33. 000 kvadratnih metara

facebook messenger viber
Nakon rekonstrukcije i modernizacija iz 2020. godine, sledeće, 2021. je započela izgradnja novih blokova, B i C, koji će po završetku radova na urgentno-dijagnostičkom centru imati 16 operacionih sala, kao i oko 400 ležajeva, čime će KCV dobiti novo lice, urađeno po najvišim bolničkim standardima za objekte ove namene.

Prema planu, u prizemlju objekata biće smeštena dijagnostika, laboratorija, odeljenje za sterelizaciju, kao i nuklearna medicina.

Grade se dva nova bloka B i C

 

Dve nove lamele, odnosno, blokovi B i C, u čijoj gradnji se dosta odmaklo, prostiraće se nakon završetka radova na 33.275 kvadratnih metara, spratnosti P+4. U novim prostorijama KCV biće smešteni novi hirurški blok, intezivna i  poluintenzivna nega. U skopu blokova, nalaziće se i jedinica za  transplantacionu hirurgiju.

Ustupljene fotografije Izgled Kliničkog centra Vojvodine

Na ovaj način, zdravstveni osiguranici dobiće sve ukupno 408 ležajeva, koji će biti smešteni u modernim sobama po evropskim standardnima, koje će biti jednokrevetne ili dvokrevetne, a svaka od njih će imati svoj toalet.

Novi parking za potrebe Kliničkog centra Vojvodine

Ono što će dodatno olakšati posao medicinarima, ali i pacijetnima, jeste izgradnja modernog parkinga sa potrebnim prilaznim saobraćajnicama, koja će omogućiti nesmetan prolazak vozila.

Ustupljene fotografije Izgled parkinga Kliničkog centra Vojvodine

Tokom projektovanja se obraćala pažnja na svaki detalj, te će blokovi unutar sebe po spratrovima biti povezani sa deset liftova koji će uz četiri stepenišna jezgra, omogućiti brz i siguran prenos pacijenata između spratova i bolničkih blokova.

Kao investititor iza projekta na  izgradnji lamela B i C, stoji republika Srbija, a kako se navodi u saopštenju, rok na radovima koji će iznositi oko 28 miliona evra, jeste 20 meseci od početka radova koji su započeli sredinom 2021. godine.