20
Mar
mršava zgrada
privatna arhiva

Najmršavija zgrada u Beogradu će biti srušena!

facebook messenger viber
DA LI SE SEĆATE NAJMRŠAVIJE ZGRADE? Čuveni beogradski slim ili plazma soliter biće SRUŠEN. Izgradnja čuvene slim zgrade na obodu Medaković padine obustavljena je zimus jer je utvrđeno da se radi o divljoj gradnji, a kako “Blic” nezvanično saznaje, ona bi uskoro trebalo da bude - srušena!

Iako ovu informaciju niko od gradskih čelnika nije želeo da potvrdi ili da demantuje, ukoliko se ispostavi kao istinita, biće to prvo veliko rušenje jednog nelegalnog objekta koje bi, prema već završenom tenderu i potpisanom ugovoru, trebalo da košta više od 330.000 evra.

- Inspekcijsku kontrolu zgrade u Ulici Svetozara Zorića vršila je građevinska inspekcija GO Zvezdara. U toku postupka, građevinski inspektor je utvrdio da se radi o nelegalnom objketu i doneo je rešenje o uklanjanju, kao i rešenje o izvršenju. Stupanjem na snagu Zakona o planiranju i izgradnji, 6.11.2018. inspekcijski nadzor na teritoriji grada Beograda poveren je građevinskoj inspekciji grada Beograda, odnosno isti se od navedenog datuma ne vrši u gradskim opštinama. Uklanjanju objekata pristupiće se nakon što se ispune svi zakonom propisani uslovi, o čemu će javnost blagovremeno biti obaveštena - rekli su iz Sekretarijata za inspekcijske poslove.

Opširnije pročitajte na Blic.rs